Ρεβίθια Νόστιμα,Νηστίσιμα και φτηνά!

 

 

revithia

Ρεβίθια

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

kseafrisma revithion

kseafrisma revithion

Βάζετε τα ΡΕΒΙΘΙΑ σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε, προσθέτετε τη μαγειρική σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.
Αφού περάσει η μία ώρα, πλένετε τα ρεβιθιά πολύ καλά, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν,θα δείτε ότι βγαίνει αφρός.
Αφαιρείτε τον αφρό και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
(Μπορείτε να βάλετε και το λάδι …εγώ προσωπικά το βάζω στο τέλος …είναι πιο υγιεινό.)
Αφήνετε τα ρεβιθιά να σιγοβράσουν.
Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι διαλυμένο στο χυμό του λεμονιού.

Αφήνετε τα ρεβίθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρετε.

Άλλη παραλλαγή είναι να μην βάλετε το κρεμμύδι να βράσει, αλλά να το βάλετε σε κάθε πιάτο ωμό,κομμένο σε λωρίδες.

Καλή σας όρεξη!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.