Κορνέ με κρέμα Νουγκατίνας από τα χεράκια του Παρλιάρου!

corne

Κορνέ


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • κρέμα νουγκατίνας
  • αμύγδαλο φιλέ
forma gia korne

Φόρμα για κορνέ

Εκτέλεση για τα κορνέ:

 

Παίρνουμε μια έτοιμη σφολιάτα και την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Τις αυγουλώνουμε και τις τυλίγουμε σε
μικρές μεταλικές φόρμες για κορνέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190οC για μισή ώρα.

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑΣ:

  • 700 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκους αυγού
  • 80 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γραμμάρια )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑΣ :

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στη μέση.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά.
Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Όταν η κρέμα χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
Ξεφορμάρουμε τα κορνέ από τις φόρμες και γεμίζουμε με την κρέμα νουγκατίνας. Βουτάμε σε αμύγδαλο φιλέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.