Μελομακάρονα από τον Άκη πετρετζίκη στο Πρωινό μου!
ΥΛΙΚΑ μείγμα 1:
- 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια σπορέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 2 – 3 κουταλάκια τουγλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΥΛΙΚΑ μείγμα 2:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:
- 500 γραμμάρια νερό
- 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια μέλι
- 3 στικ κανέλας
- 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μη κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που να τραγανίσουν Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.