Μελομακάρονα από τον Άκη πετρετζίκη στο Πρωινό μου!

 

ΥΛΙΚΑ μείγμα 1:

  • 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 – 3 κουταλάκια τουγλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ΥΛΙΚΑ μείγμα 2:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

  • 500 γραμμάρια νερό
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια μέλι
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μη κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που να τραγανίσουν  Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.