Μύδια αχνιστά

Mydia axnista

Μύδια αχνιστά

 

Υλικά
• 1 κιλό μύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθάρισμα μυδιών

Καθάρισμα μυδιών

 

Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος με ένα σύρμα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα ή με ένα μαχαίρι.
Τα ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί.
Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά. Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Λίγα μυστικά για τα μύδια….

  • Όταν αγοράσουμε τα μύδια, προσέχουμε  να μην είναι κανένα ήδη ανοιχτό.
    Αν υπάρχει, το πετάμε με λίγο δύναμη πάνω στον πάγκο εργασίας μας … αν κλείσει το κρατάμε, αν όχι, το πετάμε.
  • Όσα μύδια δεν ανοίξουν στο άχνισμα, επίσης τα πετάμε.
  • Επειδή τα μύδια φιλτράρουν τη θάλασσα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί από που τα μαζεύουμε ή τα αγοράζουμε.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.