Γαλέος φέτα πλακί
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φέτες γαλέο
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- ρίγανη
- 2 – 3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση Συνταγής:
Ρίχνουμε λάδι ένα ταψί, ίσα ίσα να καλύψουμε τον πάτο του.
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες γαλέου και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Πάνω από τα ψάρια, τοποθετούμε τις ροδέλες πατάτας, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος τις φέτες ντομάτας, έτσι ώστε να σκεπάσουμε όλα τα ψάρια.
Ψιλοκόβουμε την σκελίδα σκόρδου και την προσθέτουμε και αυτή στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το φαΐ μας με ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε ξανά, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να φτάσει ως το ψάρι αλλά να μην το σκεπάσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.