ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ
loading…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
- 130 γραμμάρια κουβερτούρα
- 160 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού, γεμάτο, κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ½ μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
- 4 αυγά
- 70 γραμμάρια αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού, γεμάτο, μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΚΙ:
- μερικά φύλλα από φρέσκο γκι
- λίγο μάρτζιπαν χρωματισμένο με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- λιωμένη κουβερτούρα και στρωμένη στους 31οC
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια, σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη, την αμυγδαλόσκονη, και στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά και στους 160οC για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σοκολατένια γκι.
ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΙ:
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα του γκι με τη λιωμένη σοκολάτα από την καλή τους πλευρά. Τα αφήνουμε για αρκετή ώρα να παγώσουν ή για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ξεκολλάμε το φύλλο από τη σοκολάτα. Με το κόκκινο μάρτζιπαν πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολλάρουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη. Με αυτά σχηματίζουμε το γκι και γαρνίρουμε το κέικ.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Κόστος: 6,2 ευρώ
loading…
Πεντανόστιμο
Το έφτιαξες;
Όντως είναι υπέροχο!