ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ:
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 γεμάτο κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το κρασί. Ρίχνουμε την άχνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βάρος: 800 γρ.