Τάρτα αμυγδάλου με σαγκουίνι από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 250 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- νερό όσο πάρει
Για την αμυγδαλόπαστα (γέμιση):
- 250 γραμμάρια αμύγδαλο άσπρο ξεφλουδισμένο και ωμό
- 90 βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- άρωμα βανίλιας ή πικραμύγδαλο
- 6 σαγκουίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την αμυγδαλόπαστα χωρίς το βούτυρο και το αυγό.
Μόλις διαλυθεί το μίγμα, προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη, χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το νερό για 30”, προσθέτουμε τα αυγά και όσο νερό χρειάζεται και χτυπάμε άλλα 10”.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με τα φασόλια στους 160οC για 20′.
Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε άλλα 20′.
Απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα, τα 6 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες από πάνω και ψήνουμε για άλλα 40-50′. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
I can’t believe you’re not playing with me–that was so hpleful.