Ελληνικό κρουασάν με φέτα από τον Στέλιο Παρλιάρο στις “Γλυκιές Αλχημείες”.
ΥΛΙΚΑ:
- Μία δόση κρουασάν
- 200 γραμμάρια φέτα
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ένα αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Δείτε το βίντεο ακριβώς από κάτω…αν καθυστερήσει λίγο να φορτώσει μην ανησυχήσετε…αργεί λίγο!
httpv://www.youtube.com/watch?v=1mbywpHqADo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε τη φέτα μαζί με το πιπέρι το αυγό και το αλεύρι.
Κόβουμε τη ζύμη του κρουασάν σε τετράγωνα κομμάτια.
Στα μισά κομμάτια βάζουμε από μία κουταλιά από το μίγμα φέτας, με τα άλλα μισά τα καλύπτουμε και πιέζουμε περιφερειακά σε κάθε κρουασάν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο του και ψήνουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς .