Νηστίσιμη Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι !

Η μελιτζανοσαλάτα είναι καλύτερη το καλοκαίρι γιατί και η μελιτζάνες είναι καλύτερες το καλοκαίρι, αλλά είναι και καλύτερο να ψήσουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα!
Οι χειμωνιάτικες μελιτζάνες  έχουν παραπάνω υγρά οπότε θέλουν και παραπάνω σούρωμα!
Δείτε και διαβάστε παρακάτω τη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1/2 ματσάκι μαϊντανό
  •  1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας  ξύδι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • σπόρια από ένα ρόδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καούν καλά ή στη σχάρα του φούρνου μας.
Τις αποφλοιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Αφού φύγουν τα πολλά υγρά τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι ή τις περνάμε από το πολυμίξερ.
Προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύδι, το κύμινο και το λάδι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με μαϊντανό και τα σπόρια από το ρόδι.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.