Πρωτότυπα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 σφολιάτα
- 4 μήλα
- λίγο βούτυρο
- καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- κανέλα
Για το βράσιμο των μήλων:
- 1 λίτρο νερό
- 5 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
Κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες, πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε 1 κουταλιά κρύο σιρόπι.
Προεραιτικά σερβίρουμε με λίγη κρέμα χτυπημένη με γιαούρτι.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΣΤΩ, ΠΟΣΕς ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΑΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Χωρίς να είμαι σίγουρη περίπου 160 – 200 θερμίδες το πολύ.
Όσο περισσότερο αντικαθιστάμε την κρυσταλλική – άσπρη ζάχαρη με καστανή ή μαύρη τόσο περισσότερες θερμίδες γλιτώνουμε.
Πάντως αν διαβάσει κάποιος διατροφολόγος – διαιτολόγος τη συνταγή θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει αν έχω δίκαιο.