Πρωτότυπα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 σφολιάτα
  • 4 μήλα
  • λίγο βούτυρο
  • καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • κανέλα

Για το βράσιμο των μήλων:

  • 1 λίτρο νερό
  • 5 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
Κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες, πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε 1 κουταλιά κρύο σιρόπι.
Προεραιτικά σερβίρουμε με λίγη κρέμα χτυπημένη με γιαούρτι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Mina λέει:

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΣΤΩ, ΠΟΣΕς ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΑΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  2. Ο/Η Θεία Δέσποινα λέει:

    Χωρίς να είμαι σίγουρη περίπου 160 – 200 θερμίδες το πολύ.
    Όσο περισσότερο αντικαθιστάμε την κρυσταλλική – άσπρη ζάχαρη με καστανή ή μαύρη τόσο περισσότερες θερμίδες γλιτώνουμε.
    Πάντως αν διαβάσει κάποιος διατροφολόγος – διαιτολόγος τη συνταγή θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει αν έχω δίκαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.