Ράβδοι με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο στις “Γλυκιές Αλχημείες”.
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια ταχίνι
- 100 γραμμάρια μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ή καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή τίποτα
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε τα φιστίκια που έχουμε χονδροκόψει.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό, κατά προτίμηση, τετράγωνο τσέρκι, 18Χ18 και ύψος 2 αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και κόβουμε σε ράβδους τις οποίες μπορούμε να τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο.
Χρόνος προετοιμασίας 10-15 λεπτά