Το Γεύμα της Τσικνοπέμπτης. Δείτε συνταγή για υπέροχη μαρινάδα από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”!
Ο Άκης σήμερα μας αποκάλυψε τα μυστικά του ψησίματος και της μαρινάδας των κρεάτων, μιας και είναι Τσικνοπέμπτη και συνηθίζεται να τρώμε κρέας!
Μας λέει ότι πιο γρήγορα ψήνεται το λουκάνικο και το κοτόπουλο και εν συνεχεία τα παϊδάκια και οι χοιρινές μπριζόλες.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα, όπως επίσης και το βίντεο από την σημερινή εκπομπή του “Πρωινό μου”.
Υπομονή λίγο, μέχρι να φορτώσει το βίντεο…θα φαίνεται ένα κενό αλλά σε λίγο εμφανίζεται!
Χρόνια πολλά!
Υλικά:
- Όλων των ειδών τα κρέατα
- Λαχανικά
- Μυρωδικά
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο
- Κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Λουκάνικο:
Περνάμε το κάθε λουκάνικο σε ξυλάκι για σουβλάκι και τα χαράζουμε σταυρωτά για να ψηθούν γρήγορα.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο μέλι και στύβουμε λίγο λεμόνι και όπως είναι καυτά τα λουκάνικα από τη σχάρα τα βουτάμε μέσα στο μπολ.
Κοτόπουλο:
Χαράζουμε το φιλέτο του κοτόπουλου στη μέση και το ανοίγουμε και το κόβουμε σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, μέλι με λεμόνι , λίγο σκόνη κάρυ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μπολ τις λωρίδες κοτόπουλου και φροντίζουμε να αλειφτούν όλες με τη μαρινάδα μας.
Περνάμε κάθε λωρίδα κοτόπουλου σε ξυλάκι για σουβλάκι και τα ψήνουμε στη σχάρα.
Χοιρινή μπριζόλα:
Μία ώρα πριν ψήσουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε στη μαρινάδα που είναι ως εξής:
Σε ένα μπολ βάζουμε χοντροκομμένο κρεμμύδι, 1-2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο και τοποθετούμε τις μπριζόλες από πάνω. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Παϊδάκι αρνίδιο:
Και αυτά, όπως τις μπριζόλες, τα αφήνουμε να μαριναριστούν στην ίδια μαρινάδα εκτός από το ξύδι.
Αντί λοιπόν για ξύδι, προσθέτουμε λεμόνι και δεντρολίβανο.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και μία κουταλιά μέλι.
Μανιτάρια:
Περνάμε τα μανιτάρια σε ξυλάκι για σουβλάκι.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε περίπου 5 λεπτά.