Τσιπούρα στην εφημερίδα! Μια ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”.

Σήμερα 15/2/2012 ο Άκης αποφάσισε να μας κάνει ψάρι, μιας και του έκαναν παράπονα ότι δεν μαγειρεύει ποτέ ψάρι.
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ίσως το ψάρι να είναι πια μια οικονομική λύση για το τραπέζι μας, αφού υπάρχουν και αυτά του ιχθυοτροφείου που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα.
Επίσης παρακολουθείστε το βίντεο με τη συνταγή παρακάτω.(Καμιά φορά αργεί λίγο να φορτώσει και φαίνεται ένα κενό….λίγο υπομονή και θα το απολαύσετε!)

Το σημερινό μας φαγητό θα κοστίσει περίπου 8 ευρώ!

Υλικά:

  • 2 τσιπούρες
  • 1 λάιμ
  • 1 λεμόνι
  • Αρωματικά (μαϊντανό, φραγκομαϊντανό, δυόσμο, δεντρολίβανο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • σκόρδο
  • ρύζι

 

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε λίγο.
Κόβουμε το λεμόνι  και το λάιμ σε φέτες.
Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε μερικές φέτες λεμονιού και λάιμ.
Βάζουμε πάνω από τις φέτες λεμονιού και λάιμ την τσιπούρα και γεμίζουμε η κοιλιά της με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μπλέντερ. Πάνω από την τσιπούρα βάζουμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε τη τσιπούρα στη λαδόκολλα.
Παίρνουμε μία διπλή εφημερίδα και τυλίγουμε πάνω από τη λαδόκολλα.
Το δένουμε με ένα σπάγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για μισή ώρα στους 220 βαθμούς.
Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε όλο το ψάρι με την εφημερίδα μέσα για να βραχεί καλά.
Βάζουμε, στη σχάρα του  καυτού  φούρνου, το τυλιγμένο και βρεγμένο ψάρι και το ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί το ξετυλίγουμε και το σερβίρουμε με ρύζι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.