Μυζηθρόπιτα από τη Τασία με βοηθό τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες!
Σήμερα 3/3/2012 στις Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος είχε παρέα τη Τασία από τη Κεφαλλονιά που μας έφτιαξε μυζηθροπιτάκια!
ΥΛΙΚΑ:
- 900 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια σταφίδες ξανθιές
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 6 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουερ (60 γραμμάρια περίπου)
- Λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 6 αβγά
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 150 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
- Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα
- Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε την μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι, το αμύγδαλο, το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη βανίλια, το λεμόνι και τις σταφίδες μουσκεμένες στο κονιάκ.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν το μαχαίρι βγει στεγνό, η μυζηθρόπιτα είναι ψημένη.
Όπως την βγάζουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 8 – 10