Τάρτα με κόκκινες πραλίνες από τον Στέλιο Παρλιάρο και την Τασία από τη Κεφαλλονιά στις Γλυκές Αλχημείες!

Μία διαφορετική τάρτα από τις Γλυκές Αλχημείες, τον Στέλιο Παρλιάρο και τη Τασία από τη Κεφαλλονιά!

Τάρτα με κόκκινες πραλίνες

Τάρτα με κόκκινες πραλίνες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 500 γραμμάρια κόκκινες μάντολες Επτανήσων
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και μ’ αυτή ανοίγουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι η φασόλια. Ψήνουμε στους 160-170οC σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε στα 20 λεπτά αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Αλέθουμε τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να καραμελώνει στους 106º C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια ακριβώς εκτέλεση ακολουθούμε και με μάντολες από μέλι.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 8 – 10

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.