Λυχναράκια με ανθότυρο ή αλλιώς μελιτίνια!
ΥΛΙΚΑ:
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια λάδι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια γάλα
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 800-900 γραμμάρια αλεύρι
ΓΕΜΙΣΗ:
- 750 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα .
Προσθέτουμε το μπέϊκιν, τις βανίλιες και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο αν έχει το μίξερ μας ή με τον παλιό καλό τρόπο….τα χέρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε πιτάκια με διάμετρο 10εκατοστών, βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση, κλείνουμε σε μικρά ταρτάκια τσιμπώντας τα περιμετρικά, αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.