Λυχναράκια με ανθότυρο ή αλλιώς μελιτίνια!

Lyxnarakia - melitinia

Λυχναράκια ή μελιτίνια

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γραμμάρια  ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια  λάδι
  • 50 γραμμάρια  βούτυρο
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 800-900 γραμμάρια  αλεύρι

ΓΕΜΙΣΗ:

  • 750 γραμμάρια  ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα .
Προσθέτουμε το μπέϊκιν, τις βανίλιες και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο αν έχει το μίξερ μας ή με τον παλιό καλό τρόπο….τα χέρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε πιτάκια με διάμετρο 10εκατοστών, βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση, κλείνουμε σε μικρά ταρτάκια τσιμπώντας  τα περιμετρικά, αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.