Τούρτα παγωτό µε μωσαϊκό σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z1j9K94sTfk

httpv://www.youtube.com/watch?v=kQR3bheyqxU
Υλικά:
Για τη βάση:

  • 125 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 200 γραμμάρια (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για το παγωτό:

  • 250 γραμμάρια (1 κουτί) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμμάρια (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  •  400 γραμμάρια (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα:

  • 100 γραμμάρια φουντούκια ψημένα
  • 100 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, τα ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. (μεγάλη).
Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.
Για το παγωτό: Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5΄, να φουσκώσει καλά.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εβαπορέ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 30΄.
Το ξαναχτυπάμε, να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.
Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει.
Για να σερβίρουμε:
Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό – 1 lt παγωτό βανίλια και 1 lt παγωτό παρφέ σοκολάτα και να σερβίρουμε με το ίδιο τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στο “ΠρωινόΑΝΤ1” στις 6/6/2012 από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.