Αρνάκι σε ατομικές μερίδες στην λαδόκολλα με μουστάρδα Dijon
Υλικά Για 4 άτομα:
- 1 μπουτάκι από αρνάκι 1200 γραμμάρια (Ζητάμε από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει το μπουτάκι σαν να ήτανε παιδάκια)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες:
- 450 γραμμάρια μικρές πατάτες πλυμένες (με την φλούδα)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4-5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κρέατος έτσι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και προσθέτετε την μουστάρδα , τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και ανακατεύετε.
Κόβετε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και μοιράζετε το κρέας και προσθέτετε από λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Στην συνέχεια κλείνετε τα δεματάκια δένοντας με έναν σπάγκο.
Τοποθετείτε τα δεματάκια σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο η σε μια μικρή γάστρα και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Κόβετε τις πατάτες στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στην μια ώρα ελέγχετε εάν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό και προσθέτετε στον φούρνο τις πατάτες.
Προσθέτετε και το θυμάρι και ψήνετε για 45 λεπτά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το κρέας με τις πατάτες και περιχύνετε με το ζουμί που έχουν μέσα τα δεματάκια με το κρέας.