Παναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιών με πικάντικο dip Κέτσαπ
loading…
Υλικά για 4-6 άτομα:
- 3 μεγάλα κρεμμύδια (500γραμμάρια)
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού για το αλεύρωμα
Υλικά για το χυλό:
- 220 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ( 2 φλιτζάνια του τσαγιού)
- 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
- 1 κουτάκι μπύρα των 330 ml.
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
Για το πικάντικο dip Κέτσαπ
- 100 γραμμάρια ( 10 κουταλιές της σούπας Κέτσαπ)
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι ελαφρύ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Χυμός 1 πορτοκάλι
- Λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ροδέλες 0,5-1 εκατοστό τα κρεμμύδια τα οποία και βάζουμε σε μπολ με χλιαρό νερό για να φύγει η αψάδα τους.
Όσο τα κρεμμύδια είναι στο νερό, φτιάχνουμε το πικάντικο dip Κέτσαπ (είναι πολύ αρωματικό και σερβίρεται και κρύο) ως εξής:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι αργά και υπομονετικά και μόλις μαλακώσει πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώσει.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσουν για 15 λεπτά περίπου.
Συνεχίζουμε με το χυλό που θα πανάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα.
Αλευρώνουμε τα κρεμμύδια λίγα λίγα κάθε φορά (3-4 ροδέλες), τα βουτάμε στο χυλό και τέλος στο καυτό λάδι. Χρειάζονται περίπου ένα λεπτό για να είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει το περιττό λάδι.
loading…