Ρολό με κιμά γεμιστό με αυγό και τυρί και γαρνιτούρα ρύζι!

Ρολό με κιμά γεμιστό με αυγό και τυρί

Ρολό με κιμά γεμιστό με αυγό και τυρί

 

 

Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 φραντζολάκι ψωμί μπαγιάτικο ή τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • Δυόσμο (τα φύλλα από 5-6 κλαράκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αυγά
  • Τυρί της αρεσκείας σας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας  ξύδι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό(εάν δεν χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά).
Βράζουμε 3 από τα 4 αυγά.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το 1 αυγό, το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Το ξύδι και τη ντομάτα τα βάζουμε για να μας γίνει πιο αφράτη η ζύμη μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά από το μπλέντερ μαζί με τους κιμάδες.
Αφαιρούμε τη κόρα από το μουλιασμένο ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας, διαλύοντας το και προσέχοντας να πάει παντού.
Και τώρα τα δύσκολα και τα βρώμικα….!
Αν δεν συχαινόμαστε βάζουμε τα χεράκια μέσα στη ζύμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε!
Εναλλακτικά φορέστε γάντια, καλά πλυμένα και κάντε το ίδιο! Δυστυχώς η μαγειρική θέλει χέρια!!!!

Ρολό με κιμά άψητο

Ρολό με κιμά άψητο

 

Αφού λοιπόν τελειώσουμε με το ζύμωμα και αφού τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, λαδώνουμε ένα ταψί, και στρώνουμε το μείγμα μας σε όλο το ταψί ομοιόμορφα.
Στο κέντρο βάζουμε το τυρί της αρεσκείας μας, είτε σε φέτες είτε τριμμένο και από πάνω τοποθετούμε τα βραστά αυγά (αφού βέβαια τα έχουμε ξεφλουδίσει!).
Μπορούμε αν μας αρέσει να βάλουμε και ζαμπόν ή μπέικον κάτω από τα αυγά!
Κλείνουμε το κιμά, καλύπτοντας τα υλικά της γέμισης και από πάνω αλλά και στα πλάγια.

 

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ρολού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν το ρολό μας έχει ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμο.

Συνοδεύουμε με ρύζι basmati ή πατάτες τηγανιτές ή μπορούμε να βάλουμε πατάτες στο ταψί μαζί με το ρολό.

Tip: Ορισμένοι πριν ψήσουν το ρολό το σοτάρουν ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λαδάκι και από τις δύο πλευρές για να σιγουρέψουν ότι δεν θα τους ανοίξει από πάνω και ότι θα ψηθεί ομοιόμορφα.
Αν λοιπόν έχετε μεγάλο τηγάνι μπορείτε να το κάνετε και εσείς!

Καλή επιτυχία!

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.