Αμπελοφάσουλα με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυρί φέτα

Αμπελοφάσουλα με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και τυρί φέτα

Αμπελοφάσουλα με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και τυρί φέτα

 

Υλικά:

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1/2 της κούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1/4 του κιλού τυρί φέτα λιωμένη σε τρίμματα
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες από τα αμπελοφάσουλα και τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό.
Όσο τα καθαρίζουμε, έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει – να κοχλάσει.
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα αμπελοφάσουλα στο νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό από τη βρύση για να σταματήσουμε τον βρασμό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια (σουρωμένα).
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και το καλαμπόκι να σοταριστούν και αυτά λίγο.
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά,  ανακατεύοντας λίγο που και που.
Μετά από περίπου 10 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα.
Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η φέτα μας.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή τηγανιτές πατάτες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.