Γεμιστά μανιτάρια με χωριάτικο λουκάνικο και τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.

Κόστος: περίπου 5 ευρώ.
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

  • 7 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 250 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα κοτσάνια τους που τα κρατάμε χώρια.
Με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματα τους τα οποία μπορεί να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.
Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και έτσι λαδώνουμε  τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού σοτάρουμε όλα τα υλικά καλά αδειάζουμε το τηγάνι στο μπλέντερ.
Τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το βασιλικό, τα αυγά και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με τα 200 γραμμάρια από το τυρί και τις 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πάνω σε κάθε μείγμα μανιτάρι βάζουμε μια χούφτα τυράκι, λίγη ακόμη φρυγανιά και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.