Μαρμελάδα από μήλο, φλούδια πορτοκαλιού και λεμονιού
Γιατί να πετάμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, μιας και οι περισσότερες βιταμίνες των φρούτων κρύβονται σε αυτές;
Εγώ λοιπόν, όποτε στύβω κυρίως πορτοκάλια(αφού τα έχω σαπουνίσει πρώτα και ξεβγάλει), φυλάω τις φλούδες τους στην κατάψυξη!
Έτσι, όποια στιγμή χρειαστώ τα βγάζω και φτιάχνω τη μαρμελάδα μου!
Υλικά:
- 1 μήλο
- 1 κιλό φλούδες πορτοκαλιού
- 2-4 φλούδες λεμονιού
- Ζάχαρη (όσο ζυγίζουν τα φρούτα)
Εκτέλεση: Πολτοποιώ όλα το μήλο και τα φλούδια των πορτοκαλιών και λεμονιών στο μπλέντερ.Ζυγίζω τον πολτό και το βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη (ίσο βάρος όσο και ο πολτός).Βράζω σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η μαρμελάδα μας αρχίσει να κάνει φουσκάλες και φτάσει να είναι αρκετά πηχτή.
Σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε…όσο η μαρμελάδα μας κρυώνει, τόσο θα πήζει.
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με φλούδια από μανταρίνι!
Καλησπέρα. Να κάνω μια ερώτηση τις φλούδες του πορτοκαλιού μαζί με το ασπρο;