Ψωμί για δίαιτα – μέθοδο Ντουκάν (Dukan)
Υλικά:
- 3 αυγά
- 3 ασπράδια
- 2 γιαούρτια ή 2 λίνεσα
- 8 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 4 κουταλιές της σούπας σιτάρι
- 4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
- 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκάνισσο
- 1κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- λίγο ζαχαρίνη
- λίγο πιπέρι
- άρωμα βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα γιαούρτια και συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ.
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, λίγο ζαχαρίνη, λίγο πιπέρι, 20 σταγόνες άρωμα βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Όταν είναι ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε τα πίτουρα και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε φόρμα σιλικόνης, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρω.
Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε 4 ίσες ποσότητες και έτσι έχουμε το ψωμί μας για 4 μέρες.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί.