Κολοκυθόπιτα της κυρίας Ευτυχίας

kolokithopita

Κολοκυθόπιτα

 

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από την κυρία Ευτυχία που ζει στη Ναύπακτο.
Την ευχαριστούμε και περιμένουμε και άλλες τόσο νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές!

Υλικά:

  • ¾ του λιτρου γάλα
  • 1 κολοκύθάκι λίγο μεγαλούτσικο
  • ¼ του κιλού τυρί φέτα
  • 5 αυγά
  • 6 φύλλα (χειροποίητα ή κρούστας έτοιμα)
  • 200 γραμμάρια λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε στα δύο το κολοκύθι (κατά μήκος) . Με ένα μεγάλο κουτάλι ξύνουμε την ψίχα του κολοκυθιού.
Αφού τελειώσουμε, στύβουμε δυο φορές την ψίχα.Είναι πολύ σημαντικό η ψίχα να είναι στεγνή.
Τοποθετούμε την ψίχα σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε το γάλα και τρίβουμε μέσα στο μπολ το τυρί.

Ανοίγουμε και φτιάχνουμε 6 φύλλα (για τη ζύμη χρειάζεται μόνο νερό, αλεύρι, λίγο αλάτι και όταν τα ζυμώσουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ξαναζυμώνουμε όλα μαζί.φτιάχνουμε αρκετή και τη μοιράζουμε σε 6 μπαλάκια τα οποία τα ανοίγουμε, με πλάστη, έτσι ώστε να έχουμε 6 λεπτά φύλλα .Συνταγή μπορείτε να δείτε και εδώ)
Στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί μας. Ρίχνουμε τότε τα αυγά στην γέμιση. Βάζουμε γέμιση ώστε να μην φαίνεται το φύλλο. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο και βάζουμε περισσότερη γέμιση από πάνω.
Τοποθετούμε πάλι άλλο ένα φύλλο και βάζουμε πάλι λίγη γέμιση.
Στο τέλος σκεπάζουμε με 2 φύλλα.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό πάνω από το τελευταίο  φύλλο  και η πίτα μας είναι έτοιμη για φούρνο.
Για να φουσκώσει τη βάζουμε στους 250 C , και όταν φουσκώσει κατεβάζουμε στους 200 C.
Περιμένουμε να ροδοκοκκινίσει και τότε σβήνουμε τον φούρνο.
Συμβουλή: αφήστε λίγο να κρυώσει πριν φάτε γιατί το κολοκύθι κρατάει θερμοκρασία και είναι επικίνδυνο να καείτε.

Καλή επιτυχία!!!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.