Αλμυρή Κρέμα από κολοκύθι
Υλικά:
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 2 πατάτες
- 1-2 τυρί τρίγωνο κρέμα
- 75 g μπέικον (κομμένο σε κύβους)
- 1 ντομάτα
- αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια χύτρα 5-λίτρων (γίνεται και σε κανονική κατσαρόλα).
Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στα 4 και σκεπάζουμε με νερό.
Βάζουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
Παίρνουμε τον αφρό, βάζουμε λάδι και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε στη φωτιά 25 λεπτά (αν είναι κανονική κατσαρόλα 35 λεπτά).
Στη συνέχεια, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μαζί με το τυρί και το μισό μπέικον, προσθέτοντας ζωμό αν χρειάζεται.
Πρέπει να παραμείνει παχιά κρέμα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον.
Καλή όρεξη.