Νηστίσιμη ζύμη με πιπεριές και μελιτζάνες

Nistisimi zimi me piperies kai melitzanes

Νηστίσιμη ζύμη με πιπεριές και μελιτζάνες

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 ml Λάδι
  • 100 ml νερού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  Ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη.

Για τη γέμιση:

  • 3 μεγάλες  πιπεριές ψημένες και αποφλοιωμένες
  • 2 μελιτζάνες ψημένες και αποφλοιωμένες
  • 8 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε να ψήνονται οι πιπεριές και οι μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ, Κάνουμε τη ζύμη με όλα τα παραπάνω συστατικά.
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις  πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Όταν η ζύμη είναι διογκωμένη τη βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει  πριν με ένα πινέλο με λίγο λάδι, τη απλώνουμε σε όλο το ταψί , αφήνοντας τις άκρες λίγο ψηλότερα.
Βάζουμε σε όλη τη ζύμη τη  πάστα ντομάτας και από πάνω τις  μελιτζάνες και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες.
Ψήνουμε το κουκουνάρι  σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και  το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί , σκορπώντας το να πάει παντού.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.