Λαλάγκια(με πορτοκάλι)
Θα τα βρείτε στη Πελοπόννησο σαν παραδοσιακό προϊόν.
Διατηρούνται πολλές μέρες σε σκεπασμένο δοχείο.
Η συνταγή είναι για 60 με 80 κομμάτια.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
¾ φλιτζανιού τσαγιού λάδι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλισίβα
Χυμό ½ πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά μπύρας
Εκτέλεση:
Από το βράδυ διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι.
Το πρωί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή, όπως τα κουλουράκια.
Την αφήνουμε να ανέβει 2-3 ώρες.
Παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι και τα πλάθουμε σε σχήμα 8 η στρογγυλά.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο και πολύ καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα.