Κουραμπιές Σάντουιτς Με Σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο στις Γλυκές Αλχημείες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ:
- 300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 25 γραμμάρια νερό
- 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 25 γραμμάρια ρούμι μαύρο
- 600 γραμμάρια αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ:
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα , τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.
(Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.).
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε το ρούμι και το νερό.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 8 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τους κολλάμε ανά δύο με τη γκανάζ κρύα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει.