Μακαρονάδα θαλασσινών στη λαδόκολλα ή αλλιώς μακαρονάδα του ψαρά!

shrimp pasta

Μακαρονάδα θαλασσινών στη λαδόκολλα

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση νούμερο 10)
  • 300 γραμμάρια γαρίδες
  • 200 γραμμάρια καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια μύδια χωρίς κέλυφος
  • 150 γραμμάρια κέτσαπ 
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά τσίλι (αν δεν το θέλουμε καυτερό και θέλουμε μόνο το άρωμα, αφαιρούμε τα σπόρια του)
  • Αλάτι
  •  πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη.
Βράζουμε  σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 30 λεπτά τα μέρη που αφαιρέσαμε (χωρίς τη ψίχα της γαρίδας).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο multi.
Περνάμε από ψιλή σήτα το ζωμό.
Κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό στην άκρη και βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί επιπλέον.
Τα μακαρόνια τα θέλουμε al dente, οπότε τα βράζουμε λίγο λιγότερο από τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο με το τσίλι.
Προσθέτουμε μετά από 2 λεπτά και το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντάς το  για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκόρδο, γιατί δώσαμε το άρωμα αλλά δε θέλουμε να καλύψει τα θαλασσινά μας και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το κέτσαπ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε  αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τα σπαγγέτι.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τη σάλτσα με την κέτσαπ και το κόλιανδρο.
Αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.
Κλείνουμε το ταψί σαν φάκελο με χαρτί αντικολλητικό κουζίνας από επάνω και βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.