Μια διαφορετική λαγάνα σαρακοστιανή από τον Βασίλη Καλλίδη με ελιές, λιαστές ντομάτες, ρίγανη και σουσάμι!
ΥΛΙΚΑ
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες καλαμποκάλευρο ή λευκό ή ολικής αλέσεως
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ελιές
- 1/2 κούπα λιαστές ντομάτες
- 1/2 κούπα σουσάμι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κούπα τραχανά(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα 2 είδη αλεύρι σε μια λεκάνη με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε στη ζύμη τις ελιές , τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη μέσα στη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ή ένα ολόκληρο βράδυ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Ανοίγουμε τις λαγάνες με τον πλάστη και τις βάζουμε σε ταψί.
Αφήνουμε να φουσκώσουν, πασπαλίζουμε με το σουσάμι((τις ελιές , τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη μπορούμε να τις βάλουμε και από πάνω από τη ζύμη μαζί με το σουσάμι) και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.