Νηστίσιμη Vegan Pizza
Τραγανή βάση για πίτσα …Προσθέστε σάλτσα της επιλογής σας, (προαιρετικά φρεσκοτριμμένη ντομάτα,ελαιόλαδο,βασιλικό και σκόρδο).
Τριμμένο νηστίσιμο τυράκι και ελιές σε ροδέλες. Γευστικότατη!!!
Υλικά:
- 4 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1/3 ποτηριού σπορέλαιο
- 1 κοφτό κουταλάκι βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το νερό, τη μαγιά και το λάδι. Ανακατεύετε και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό, ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο μαζί με το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Όταν είναι έτοιμη κλείνετε το μπολ και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Βάζετε λαδόκολλα στο ταψί. Ανοίγετε με τα δάχτυλα τη ζύμη . Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας. Ψήνετε για 20′ στου 200 °C.
Συνταγή από Μαρία Μουσουλή.