Παστέλι Συριανό

Παστέλι Συριανό

Παστέλι Συριανό

Υλικά Συνταγής :

 

  • 100 γραμμάρια σουσάμι λευκό
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • ένα μικρό κομματάκι ξυνό (μέγεθος μικρού καρφιού)
  • 1/3 κρασοπότηρου νερό

Εκτέλεση :


Kαβουρντίζουμε το σουσάμι σ’ ένα ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξυνό μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθέτουμε και το σουσάμι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε καθαρό και στεγνό μαρμάρινο πάγκο.
Aνοίγουμε με πλάστη το παστέλι και με λαδωμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια.
Mόλις κρυώσει καλά είναι έτοιμο και τραγανό.

 

Η φωτογραφία είναι από  fo.ol

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.