Εσπεριδοειδόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου».

GD Star Rating
loading…

 

ΥΛΙΚΑ για την πίτα:

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουτερ
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμάρια γάλα ή γιαούρτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 2 lime και 2 μανταρίνια

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

  • 300 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 3 – 4 κλωναράκια δενδρολίβανο

Δείτε τα βίντεο παρακάτω…αν αργήσουν να φορτώσουν μην ανησυχήσετε…είναι φυσιολογικό!

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσει. Όταν κρυώσει η πίτα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά – σιγά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καταίφι. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καταίφι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 36 λεπτά. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι την κρύα πίτα.

GD Star Rating
loading…
Εσπεριδοειδόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου»., 3.8 out of 5 based on 4 ratings