Ένα διαφορετικό παστέλι!

Ο Βασίλης Καλλίδης μας προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο για ο παστέλι.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα.
Παρακολουθείστε το βίντεο για λεπτομέρειες (μπορεί να καθυστερήσει λίγο να φορτώσει και στη θέση του να εμφανίζεται κενό….μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό).

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπα αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα φουντούκια
  • 1/2 κούπα ηλιόσπορο
  •  1 κούπα σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να σχηματισθεί καραμέλα.
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.
Με γρήγορες κινήσεις κόβουμε με 2 κουτάλια κομμάτια από τα παστέλια και τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι να στεγνώσουν.
Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς μέχρι 10 ημέρες.

Αν δεν θέλουμε τα παστέλια να μοιάζουν με βραχάκια, μπορούμε να τα πατήσουμε, όσο είναι ακόμα ζεστά, με ένα μπρίκι.

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μαραθόσπορο, στραγάλια χοντροσπασμένα, μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο (μισή κουταλάκι του γλυκού).

Το παστέλι και ο μπακλαβάς με πιπέρι φτιάχνεται από την εποχή του Βυζαντίου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.