Το κέικ της μαμάς

κέικ

κέικ

Υλικά:

  • 1 βούτυρο Βιτάμ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα πλήρες ή εβαπορέ αραιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ χεριού το βούτυρο καλά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα αυγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Βάζουμε τη κανέλα και το γαρύφαλλο.
Αφού έχουμε χτυπήσει όλα μας τα υλικά, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να μην ζορίζεται. Αν δούμε ότι δεν τα καταφέρνει το κακόμοιρο το μίξερ μας, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για κέικ αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει καλά και παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Έχουμε το νου μας να δούμε μην μας καεί, γιατί φούρνος με φούρνος διαφέρει.
Γενικά ένα κέικ είναι έτοιμο όχι μόνο όταν φαίνεται από το ροδοκοκκινισμένο χρώμα του, αλλά χρειάζεται να κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι.
Όχι μην φοβάστε…δεν θα δώσετε εξετάσεις!
όταν λέμε το τεστ με το μαχαίρι, εννοούμε το εξής: Βυθίζουμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ και αν το μαχαίρι βγάζοντας το είναι καθαρό και δε έχει υπολείμματα από τη ζύμη του κέικ, τότε είναι έτοιμο!

Κομμάτι κέικ

Το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μην μας θρυμματίζεται και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Αν δεν έχουμε φόρμα του κέικ, τη κλασική στρογγυλή ή οποιαδήποτε άλλη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ταψί ή ένα πυρέξ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.