Παντζάρια ζελέ
Υλικά (4-6 άτομα):
1 ½ κιλό παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
1 πακέτο ζελέ με γεύση κεράσι
½ με ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ξύδι
Λίγο αλάτι
1 με 1 ½ ποτήρι ζουμί από αυτό που βράσαμε τα παντζάρια
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε και χωρίσουμε τους βολβούς από τα φύλλα, πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε την φλούδα από τους βολβούς και τους τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι από το ζεστό ζουμί που βράσαμε τα παντζάρια και προσθέτουμε το ξύδι.
Παίρνουμε μια φόρμα ,μετρίου μεγέθους ,της αρεσκείας μας ,και τοποθετούμε σε αυτήν τα κομμένα παντζάρια. Ρίχνουμε στη φόρμα και το ζουμί με το ζελέ και την βάζουμε το ψυγείο.
Όταν πήξει καλά, ξεφορμάρουμε προσεκτικά το ζελέ σε μια πιατέλα.
apisteyto ……….to ekana teleioooooooo
aytes einai salates!
Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε!!!
Ελπίζουμε να δοκιμάσετε και άλλες από τις συνταγές μας και να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας!
Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές!!!