Τζατζίκι

τζατζίκι

τζατζίκι

Υλικά:

  • 1 αγγούρι τρυφερό
  • 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι εκλεκτής ποιότητας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση Συνταγής:

Χτυπάμε καλά στο γουδί τις σκελίδες σκόρδου μαζί με το αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε το αγγούρι, το τρίβουμε – Περνώντας το από τον τρίφτη – και το στύβουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε σε λεκανίτσα το γιαούρτι, προσθέτουμε το πολτό του σκόρδου, τον πολτό του αγγουριού και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο ξύδι, λίγο λάδι, λίγο ξύδι, δουλεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα.
Σερβίρουμε το τζατζίκι μέσα σε οβάλ πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω ε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.