Γαρίδες ντυμένες
Υλικά:
- 25 γαρίδες
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 1 αυγό
- 100ml μπύρας
- αλάτι
- λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά.
Χτυπάμε το αυγό με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη μπύρα (η ποσότητα της μπύρας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του αλευριού) μέχρι να έχουμε ένα πιο λείο παχύ χυλό.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει.
βουτάμε τις γαρίδες στο χυλό και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Ραντίζουμε με λεμόνι και τις σερβίρουμε ζεστές.
Ελπίζω να απολαύσετε!
Καλή όρεξη!!