Πιπεριές κέρατα τουρσί
Υλικά:
- 1 κούπα ξύδι (από λευκό ή κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο)
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- πράσινες πιπεριές κέρατα
- αρωματικά που σας αρέσουν (μαραθόσπορος, γλυκάνισος, κεδροκούκουτσα, ρόζ πιπέρι, καυτερή πιπεριά, φέτες λαϊμ, σκόρδο, κλαδάκι από φρέσκο άνιθο, φέτες από φινόκιο, κλαδάκι από φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη…)
Ανάλογα με το τι μυρωδικό θα βάλετε θα έχετε άλλη γεύση στις πιπεριές!
Εκτέλεση:
Πλύντε τις πιπεριές. Αν είναι μεγάλες κάντε μια κάθετη σχισμή για να ελέγξετε ότι το εσωτερικό είναι καθαρό και να αφαιρέσετε όσα σποράκια μπορείτε με το δάχτυλό σας.
Κόψτε τα κοτσάνια.
Τοποθετείστε τις σφικτά σε αποστειρωμένα βάζα.
Εκτέλεση του ξυδόνερου :
Βάλτε τα βασικά υλικά (ξύδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη) να βράσουν σε μια κατσαρόλα και προσθέστε και τα αρωματικά που θέλετε.
Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη και το αλάτι έχουν διαλυθεί καλά και το μίγμα βράζει.
Μην το αφήσετε να εξατμίζεται, δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνο.
Ανάλογα με τα βάζα που έχετε να γεμίσετε ετοιμάστε περισσότερο ξυδόνερο, διατηρώντας τις αναλογίες.
Γεμίστε τα βάζα με το καυτό υγρό, σχεδόν μέχρι το χείλος.
Χτυπήστε τα ελαφρά στον πάγκο να ελευθερωθούν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα.
Βιδώστε προσεκτικά τα ζεσταμένα καπάκια, τα οποία τα έχετε βάλει για 10 λεπτά σε φούρνο 100 βαθμών C. Αναποδογυρίστε τα βάζα και αφήστε να κρυώσουν.
Είναι έτοιμες για κατανάλωση σε μια εβδομάδα.
Φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι.
Όποιο βάζο ανοίγετε θα το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Το ξυδόνερο δοκιμάστε το στο dressing σε σαλάτες με όσπρια .
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε λαχανικό τουρσί όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο, αγκινάρα, πιπεριές Φλωρίνης, καυτερές πιπεριές, αγγούρι,σπαράγγια…)
Οι φωτογραφίες είναι από bgblogging και Rachel Tayse
Iii.iO P
;