Μαριναρισμένες γαρίδες σε απαλή μουστάρδα και φρέσκια σαλάτα
Υλικά Για 4 μερίδες:
- 40 μεγάλες γαρίδες
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια απαλή μουστάρδα
- 20 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες καλά και αφαιρούμε το κεφάλι τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά τον χυμό από το πορτοκάλι, την μουστάρδα, το μισό ελαιόλαδο , λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο παραπάνω μείγμα για 20-25 λεπτά και στην συνέχεια σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα γιατί στεγνώνουν και χάνουν όλη την γεύση τους.
Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα μαζί με φρέσκια σαλάτα και περιχύνετε με το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι.