Λιαστές τηγανητές ντομάτες
Υλικά:
- ντομάτες λιαστές
- αλεύρι-νερό
- λάδι
- αλάτι
- λίγο μπέικιν-πάουντερ
Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση (ή σε ροδέλες), κάνοντας οριζόντια τομή και αφού τις απλώσουμε επάνω σε μάρμαρο ή σανίδα τις αλατίζουμε. Tις αφήνουμε στον
ήλιο για περίπου μια εβδομάδα.
Όταν ξεραθούν τις μαζεύουμε και τις διατηρούμε σ’ ένα βάζο γυάλινο ή σε χάρτινο κουτί ή σε άλμη.
Για να τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε αποβραδίς στο νερό. Tην άλλη μέρα τις πλένουμε καλά.
Φτιάχνουμε αραιό κουρκούτι με αλεύρι και νερό έχοντας προσθέσει και λίγο μπέϊκιν πάουντερ.
Pίχνουμε σ’ ένα τηγάνι πλούσια ποσότητα λαδιού και ζεσταίνουμε.
Στη συνέχεια βουτάμε τις ντομάτες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.
Nα συμπληρώσουμε εδώ, ότι, όσο πιο νόστιμες είναι οι ντομάτες που ξεράναμε, τόσο πιο γευστικές γίνονται τηγανητές.
Kαι γίνονται κατά παράδοση Aύγουστο ή Σεπτέμβριο, όταν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους.
Οι φωτογραφίες είναι από Matt Biddulph, Quasimime, rabanito και Lenny Montana