Λιαστές τηγανητές ντομάτες

Τηγανητές λιαστές ντομάτες

Τηγανητές λιαστές ντομάτες

Υλικά:

  • ντομάτες λιαστές
  • αλεύρι-νερό
  • λάδι
  • αλάτι
  • λίγο μπέικιν-πάουντερ
Λιάζοντας τις ντομάτες

Λιάζοντας τις ντομάτες

 

Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση (ή σε ροδέλες), κάνοντας οριζόντια τομή και αφού τις απλώσουμε επάνω σε μάρμαρο ή σανίδα τις αλατίζουμε. Tις αφήνουμε στον

Λιαστές ντομάτες

Λιαστές ντομάτες

ήλιο για περίπου μια εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

Φύλαξη λιαστών ντοματών

Φύλαξη λιαστών ντοματών

 

Όταν ξεραθούν τις μαζεύουμε και τις διατηρούμε σ’ ένα βάζο γυάλινο ή σε χάρτινο κουτί ή σε άλμη.

 

 

 

 

 

 

 

Για να τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε αποβραδίς στο νερό. Tην άλλη μέρα τις πλένουμε καλά.
Φτιάχνουμε αραιό κουρκούτι με αλεύρι και νερό έχοντας προσθέσει και λίγο μπέϊκιν πάουντερ.
Pίχνουμε σ’ ένα τηγάνι πλούσια ποσότητα λαδιού και ζεσταίνουμε.
Στη συνέχεια βουτάμε τις ντομάτες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.
Nα συμπληρώσουμε εδώ, ότι, όσο πιο νόστιμες είναι οι ντομάτες που ξεράναμε, τόσο πιο γευστικές γίνονται τηγανητές.
Kαι γίνονται κατά παράδοση Aύγουστο ή Σεπτέμβριο, όταν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους.

 

Οι φωτογραφίες είναι από  Matt Biddulph,  Quasimime rabanito και Lenny Montana

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.