Μαρμελάδα μήλο

Μαρμελάδα μήλο

Μαρμελάδα μήλο




ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

  • 2 κιλά μήλα
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κιλό άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα ή γαρύφαλλο σε σκόνη  (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε κυβάκια.

Μαρμελάδα μήλο

Μαρμελάδα μήλο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα μήλα, το νερό, το χυμό λεμόνι και μισό κιλό ζάχαρη. Βράστε σε μέτρια φωτιά τη μαρμελάδα  μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και την κανέλα ή το γαρύφαλλο, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μαρμελάδα μήλο

Μαρμελάδα μήλο


Αφήστε τη μαρμελάδα να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά προτού γεμίσετε τα βάζα, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό κενό από το καπάκι.

Κλείνετε το καπάκι και τα αφήνετε ανάποδα έως ότου κρυώσουν εντελώς οπότε και είναι έτοιμα για φύλαξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βάζα όσο και τα καπάκια πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα, αποστειρωμένα (τα βράζουμε σε νερό) και λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε τα ζεματάτε με καυτό νερό. Τα βάζετε ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα, έως ότου τα χρησιμοποιήσετε. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια και παστεριώστε τα στη χύτρα ταχύτητας σύμφωνα με τις οδηγίες της ή τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό περίπου 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 5-10 λεπτά (χρόνος που μετράει από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός). Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

Οι φωτογραφίες είναι από anshu_si και Hisashi Photos,

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.