Μπεσαμέλ

bechamel

Μπεσαμέλ

Υλικά:
    • 2 κουταλιές της σούπαςβούτυρο
    • 4κουταλιές της σούπας αλεύρι
    • 1 λίτρο γάλα
    • αλάτι
    • φρέσκο πιπέρι
    • μοσχοκάρυδο
anakatema bechamel

Ανακάτεμα μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Η  φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες. Προσοχή να μην γίνει καφέ (γύρω στα 2 λεπτά). Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά με τον σύρμα για να μην μας σβολιάσει. Βοηθάει πολύ αν το γάλα είναι ζεστό γιατί μειώνεται ο κίνδυνος  σβολιάσματος. Αν όμως ανακατεύουμε καλά δεν είναι απαραίτητο.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα πήξει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλουμε), χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από  jeredb και  jlastras

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.