Μακαρόνια με σάλτσα και με θέα την Ακρόπολη
Υλικά για 4 άτομα :
- 1 πακέτο μακαρόνια (ότι νούμερο θέλουμε)
- Αλάτι
- Λίγο λάδι
Για τη Σάλτσα:
- 2 κονκασέ ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλλα
- Γαρύφαλλο
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι ξερό λίγο μεγαλούτσικο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πρέζα ζάχαρη (όσο πιάνουν οι άκρες των δακτύλων μας)
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας για να βράσει.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. (έχει σημασία να ρίξουμε το αλάτι αφού βράσει το νερό, γιατί έτσι δεν φθείρεται η κατσαρόλα μας)
Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια, ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση. Προσθέτουμε και λίγο λάδι για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά.(Ανάλογα με τα μακαρόνια)
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και άν δεν τα σερβίρουμε αμέσως τους ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο σε ένα μπρίκι.
Για την Σάλτσα:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη πιπεριά ψιλοκομμένη για να τσιγαριστούν λίγο.
Προσθέτουμε τα κονκασέ,το αλάτι(μία κουταλιά της σούπας),το πιπέρι,τη κανέλλα, τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν με χαμηλή φωτιά, έως ότου πήξει και μείνουν λίγα υγρά.
Σε περίπου 15 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Αντί για κονκασέ μπορείτε να βάλετε 4 ντομάτες μεγαλούτσικες στο μπλέντερ και να βάλετε αυτές.