Ρυζόγαλο με λεμόνι- Στέλιος Παρλιάρος – Γλυκιές Αλχημείες
Γευστική διαδρομή με γλυκοθεραπεία απο το Στέλιο Παρλιάρο στο Mega. Μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα ρυζόγαλο με λεμόνι. Πρόκειται για την εκπομπή Γλυκιές αλχημείες του Mega.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- φλοίδες από 1 λεμόνι
- 100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
- Κανέλα για το πασπάλισμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι, τις φλοίδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 6 περίπου
Κόστος: 4.50 euro