Γιακιμέσι (γιαπωνέζικο ρύζι)
Υλικά (4-6 άτομα):
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1-2 καρότα
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας αρακά
1 κουτί καβούρια (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας λάδι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσουν και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά Όταν πιεί το νερό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι βραστό νερό, το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε να πιει το νερό. Το ρύζι πρέπει να μείνει σκληρό.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα ψιλοκομμένα, τον αρακά και το λάδι.
Τα ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το στεγνό ρύζι. Τα αναμειγνύουμε να ενωθούν καλά και προσθέτουμε τα καβούρια.
Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καβούρια με γαρίδες. Επίσης αν δεν επιθυμούμε λάδι τότε νεροβράζουμε τα λαχανικά αντί για τσιγάρισμα.
Κουτί καβούρι εννοείς κονσέρβα;
Κονσέρβα. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο. Μπορείς όμως να βάλεις φρέσκο καβούρι….εννοείται την ψίχα του.
καλή επιτυχία!!!