Ρυζόγαλο με σταφίδες και πορτοκάλι
Υλικά:
- 150 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 500 ml φρέσκο γάλα (πλήρες)
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- λίγο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό μαζί με το ρύζι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου
Αν δεν θέλουμε να το κάνουμε με το ρολόι, υπάρχει και άλλος τρόπος…περιμένουμε μέχρι να σκάσουν οι κόκκοι του ρυζιού και να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασίματος, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το μείγμα μία βράση.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ (νισεστέ) σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου δέσει το μείγμα και το βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξύσμα και το γλυκό κομμένο σε λεπτά κομματάκια.
Το σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα σκόνη.
Η φωτογραφία είναι από rdpeyton