Σπιτικό παγωτό μπισκότου
ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
Υλικά
Χρόνος Προετοιμασίας 30΄
Για 1.400g
- 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Για την κρέμα
- 350 ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπες)
- 4 κρόκους αυγών
- 40 γραμμάρια ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
- 15 γραμμάρια κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
Για την σαντιγύ
- 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)
- μια μύτη σκόνης βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
ΜΑΡΕΓΚΑ
- 6 ασπράδια
- 300g γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
ΚΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουερ.
- Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΑΝΤΙΓΥ
- Χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μίγμα μας.
ΜΑΡΕΓΚΑ
- Αδειάζουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα με τη σαντιγύ συμπληρώντας παράλληλα και τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει με έναν πλάστη. Τέλος συμπληρώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε σε μπωλ περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
Η συνταγή είναι από ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.